Sep 9, 2009

Bait Muslim

"macam tidak percaya".. itulah ayat yang sering bermain difikiranku apabila mengenangkan kakakku bakal menamatkan zaman solonya tahun depan, InsyaAllah.. apabila dihitung mengenai umur, boleh dikatakan agak muda lagi, yakni setaun lebih tua dari diriku(21tahun).. namun, umur bukanlah perkara utama, tetapi apa yang penting persediaan utk menuju ke arah itu kerana Rasulullah berkahwin dengan Saidatina Aisyah ketika saidatina Aisyah berumur 7 tahun. aku yakin, kakakku sudah cukup perrsediaan kearah itu..

hehe, actually rasa xsabar2 pula nak dapat abang ipar.. 1st time lah katakan..
aku bertambah excited apabila ditugaskan utk mereka pakaian pengantinnya.. erm, mentang2 lah sherah ni suka baju berfesyen2 sikit ek.^-^. aku tidak kisah kerana beliau perlu meneruskan perjuangannya di Mesir bagi membolehkan menjadi doktor n doktorah kepada masyarakat.. alhamdulillah kakakku faham bahawa bakal abang iparku adalah milik masyarakat seperti juga dirinya..

ana doakan semoga itu pilihan terbaik untuk dirinya dan semoga keredhaan Allah sentiasa bersama mereka. *Allah tahu apa yang terbaik untuk hambaNya*

erm, bila disebut tentang kahwin, aku tidak terlepas dari diusik oleh ahli keluarga dan sedara maraku.. *huhu,tunggu dan lihat sahajalah yer* Allah tahu apa yang terbaik untuk sherah.. =)

Aku doakan semoga kakakku menjadi isteri solehah disamping suami yang soleh..*amin ya Rabb*
semoga dengan perkahwinan ini menjadi kekuatan kepada mereka untuk sentiasa istiqamah didalam perjuangan Islam..

Sabda Rasulullah SAW: " hati yang bersyukur, lisan yang banyak berzikir, dan isteri solehah yang dapat membantumu dalam urusan dunia dan agamamu adalah sebaik-baik sesuatu yang menjadi simpanan manusia."( HR al-Baihaqi)

wslm..

~apabila ditanya mengenai rahsia kejayaannya memdapatkan mumtaz berturut2 sepanjang 3 tahun di sana, beliau menjawab:
1) niat yang ikhlas kerana Allah
2 Study is all about repeating

erm...menarik..!



Naimah, Norehan, Mohd Naim, Shahirah, Najihah
::tiada dalam gambar: arwah adikku Syafawani::



5 comments:

zinatulhayah89 said...

alhamdulillah...kakak yg mane ni eh? zaty k0mpiusla...hehee..nk kawen gak bley? =0

Mahbub said...

kakak yg kt mesir.. doakan yg tbaik tuk diorg eh..
zatie nk kawin? blh jer..no prob..yg pntg jgn lupa jmpt sherh..huhu..=)

savita said...

Do online data entry job

Do online data entry jobs for more than 50 international company directly on their working server.Offer available worldwide.Work in the comfort of your home.
A genuine typing job from world is best home based business provider. Work for more Detail email us at support.visionjob@gmail.com
Visit us at http://www.visionjobcare.com

Poll Nike said...

This Microsoft office 2007 boosts the valuation on the actual account, providing Ms additional possibilities to license your patents so as to make back it's investment--and Microsof company comes with a effective, intense accreditation plan. Needless to say, furthermore, it provides Microsof company yet another Office 2007 downlaod tool rolling around in its obvious challenges in excess of Google's Android operating system and Chrome os's. The business has struck refers to quite a Microsoft Office 2010 Standard few system producers

Nur Ezqy said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.50/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin