Feb 9, 2010

Kakakku Naimah dan abg Israq selamat diijabkabulkan~

Alhamdulillah kakakku naimah dan abg israq selamat diijabkabulkan di Mesir pd 5hb Feb 2010.. medik sama medik.. cabaran jugak tu, sbb kedua-duanya berada dalam bidang yg sibuk sama sibuk.. tp biiznillah, itu bukanlah cabaran utama kpd mereka berdua kerana masing-masing faham akan peranan masing2 di sisi masyarakat.. sohih? sohih insyaAllah..=)

Dikesempatan ini, sherah ingin mengucapkan:.
Selamat Pengantin Baru kapada kakakku dan suaminya..
mabruk alaikuma!!!

باركا الله لكما وبارك عليكما وجمع بينكما بالخير

"semuanya indah, bila bercinta kerana Allah. bertemunya tidak jemu, berpisahnya tidak gelisah."

" siapa yg lebih cinta, dia akan lebih banyak memberi." erti hidup pada memberi bak kata Ustz Hasrizal..^-^..

dup dap...dup dap.begitulah agaknya perasaan Naimah disaat ingin bertukar status drpd cik kpd puan..ehehe^_6

Rasulullah SAW bersabda," kamu nasihatilah para wanita itu dgn baik kerana ssgguhnya wanita itu djadikan drpd tulang rusuk yg bengkok. Dan tulang yg paling bengkok ialah yg paling diatasnya. Maka jika engkau paksa utk meluruskannya, patahlah ia. Dan jika engkau biarkan shj, tentu selama-lamanya bengkok. Oleh kerana itu, berbuat baiklah terhadap wanita." (Riwayat Bukhari dan Muslim)


tersasul x abg israq?

alhamdulillah selamat semuanya~

"sebaik-baik isteri adalah yg dapat menyenangkan hati suaminya apabila engkau ( suami) melihatnya dan apabila disuruh dia menurut perintahmu, dan ia dpt menjaga kehormatan dirinya dan hartanya bendamu ketika engkau tiada di rumah." (Riwayat Thabrani drpd Abdullah bin Salam)

~kakakku Naimah dan abang Israq bergambar kenangan bersama ustaz Fawwaz dan isterinya, kak Niah~

"kemudian bila kamu tidak menyukai mereka (bersabarlah) krn mungkin kamu tdk menyukai sesuatu padahal Allah menjadikan padanya kebaikan yg banyak." (an-Nisa':19)

adakah mereka berdua cuba utk m'kontrolkan diri ketika makan..?
atau makanan dkontrol oleh mereka?huhu

.:bersama sahabat sebatch my sis kot:.

selepas bergelar suami isteri pd majlis graduasi abg Israq..
sweetnya..=)
nnt kak Naimah ditinggalkan dimesir apabila abg Israq meneruskan perjuangan di Malaysia.
xper,sygkan isteri tinggal-tinggalkan ek..?huhu..


" kaum lelaki adalah pemimpin bagi kaum wanita, oleh krn Allah telah melebihkan sbhagian mereka (lelaki) atas sebahagian yang lain (wanita) dan kerana mereka( lelaki) yang menafkahkan sebahagian dpd harta mereka." (an-Nisa':34)



jenaka sejenak:-
si Ibu berkata kpd anaknya.." tang calon isteri kamu suruh mak cari calon yang solehah, cantik, baik budi pekerti, dan sempurna serba-serbi.. tapi tang kamu tu hampeh, serba serbi tak menjadi..!!!
so nak cari soleheh, kita perlulah menjadi soleh dulu..ye x?

~tak sabar menanti majlis yang akan diadakan di malaysia~


18 comments:

alifnunalif said...

wah..bestny..huhu
em..sherah kami dah try cari fb k.naimah..
tapi ngak ketemu..huhu..

tapi takpe dah, dah puas tgk kat blog sherah ni..

Mahbub said...

hehe.. act ainul taip je Naimah zakaria..iAllah ada..=)

nway,..sm2 kita doakan dgn Ijabkabul dIOrong, bakal melahirkan generasi al-quran.. AMIN

savita said...

Do online data entry job
Do online data entry jobs for more than 50 international company directly on their working server.Offer available worldwide.Work in the comfort of your home.
A genuine typing job from world is best home based business provider. Work for more Detail email us at support.visionjob@gmail.com
Visit us at http://www.visionjobcare.com

łóżka do sypialni sklepik said...

fajne

łóżka do sypialni sklepiki said...

fajne

sypialnie sklepik said...

fajne

sypialnie sklepik waw said...

fajne

materace koło sklepik said...

fajne

materace koło sklepiki said...

fajne

materace ortopedyczne skl said...

fajne

materace ortopedyczne waw said...

fajne

łóżka tapicerowane sklepik said...

fajne

łóżka tapicerowane sklepiki said...

fajne

Nur Ezqy said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.50/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin

Nur Ezqy said...

Salam pada semua...
Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.

Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.

Harga serendah RM1.00/pcs.

Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri

Untuk keterangan lanjut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/

terima kasih admin

Learn With Video Tutorial said...

Nice picture... I like this picture.... Awesome Blog... Everybody can get nice messages or sms from my website.
Nice Message Nice sms Friendship Message Love Message Funny Message Wise Word

butik aslah said...

bestnyaaaaaa

Saidina said...

Tahniah kepada yang mendirikan masjid, semoga meneruskan kesinambungan zuriat yang ilmiah dan soleh / solehah... Amin

Saidina Excel Canopy