Feb 15, 2009

Sukarelawan TERAS

alhamdulillah..hari ni ana bersama beberapa orang sahabat berkesempatan untuk join aktiviti kemasyarakatan bersama TERAS.. aktiviti ni lebih kurang aktiviti khidmat bantuan kesihatanlah..(huhu betul ke?)

apabila kak Nor yang baik hati tanya kami sama ada kami pernah join tak aktiviti macam ni sebelum ni..ana dengan serba salahnya menjawab "pernah"..huhu..(serba salah sebab waktu sertai dulu,ana bukannya tolong check orang pun..) tapi,ni kira pengalaman kedua lah yakni pengalaman pertama ana join aktiviti yang lebih kurang macam ni ketika ana ikut kakak ana pergi perkampungan orang asli utk check kesihatan mereka..hehe,ana dengan buat muka seposen, menyamar jadi budak medik yang last2 sekali terbongkar jugak penyamaran ana..huhu,geli hatilah pulak bila diingat kembali.. biasalah waktu tu tengah boring ketika cuti sabtu ahad n xda apa2 nak buat kt damansara(umah mak sedara),jadi, kebetulan kakak ana yg Mesir datang kl dr taiping,so bila dia ajak,dengan rela hatinya ana nak pergi dengan mengenepikan satu "perasaan"..huhu..

tapi alhamdulillah..semua yang ada kat sana sporting2 belaka..mula2 sampai diorang kenal ana dengan title "pelajar medik Mesir"..kih2..ana tak cakap macam tu pun..cuma diorang yang terfikir macam tu..mungkin sebab ana pergi dgn geng2 budak medk Mesir kot..tapi lama2 sikit,barulah ana dikenali sebagai budak IRK UIAM..huhu..malu lah pulak kt senior2 UIA medik yang join sekali progam tu.. tapi ana buat muka seposen je..6_^.. "bersandar pada kenangan"..

pengalaman berharga~

~anak2 org asli..sedih bila tengok diorang~

kenangan oooo..baru 1st time gi kg org asli.. tp ana setakat jadi tukang masak jer..
inilah bakal2 doktor dan 2 org doktor yg bergaya..kecuali seorang budak yang bermuka seposen..
(30 ogos 2008)

Eh..terlajak cerita pasal ni pulak dah..

k..anyway, program kemasyarakatan pagi tadi memang best..! kalau antum ada peluang untuk join program2 sebegini,pergilah.. bak kata diri ana,pengalaman tidak dapat dibeli dengan wang ringgit..



sukarelawan yang perasan bergaya..huhu~

buat2 sibuk mengambil maklumat peribadi tetamu yang hadir..~

rasanya setakat ni dulu..
wassalam..


1 comment:

bfggds said...

Bomber leather jackets are also available Moncler Jackets for men who want to look stylish and add a tough look to their personalities. the north face jackets Bomber leather jackets have always represented a person whose life is full adventures and who has enough dare to compete without any difficulty at any turn of his life. Women bomber leather jackets are also Ugg boots 5815 available that add an extra hot look to women wearing them.