Jul 19, 2008

Qiamullail jamai’e..

Alhamdulillah,td ana baru je selesai program qiamullail jamai’e anjuran hisbah ana. Soronok, sbb yg hadirnya hanya seramai 7 orang sahaja daripada lbh krg 180 org.. ok,fine,sbb mgkn ramai yg blk kg..huhu..msh blh senyum lg krana ana tiada kuasa utk marah. Tp apa yg sedihnya, program ini merupakan program under ana sbg ketua lajnah tarbiyyah n dakwah. Bila difikirkan blk, mcm x berbaloi kerana ana perlu abeskan sedikit masa juga utk buat kertas kerja program ni dan buat announcement dari bilik ke bilik selain mengunakan microfon di pondok pak guard. Nway,terima kasih kak teha,sbb teman sherah ke sana..(heh,mcm merungut plk!..)

Sebenarnya bkn lah apa sgt perasaan ana ini, Cuma terdapat secalit kesedihan jer. Bknlah ana seorang sahaja yang mharapkan kehadiran para penghuni hisbah ummu ‘atiah untuk meng’imarahkan musolla,malah,madam juga bersusah payah utk program ini. Bagi ana,alhamdulillah madam x dtg kerana klu x, tentu ana akan malu dengan beliau.

Ketika masih didalam perancangan utk program ni,ana diberitahu oleh fellow bahawa budget yang kami minta hanya di’approved”kan utk 80 org makan(drpd 180), kerana musolla agak kecil kata RMDD. Jesteru itu,ana cuba utk mengecilkan budget setiap makanan yg dipesan kerana tkt bilangan pelajar yg hadir melebihi drpd 80 org..tkt ada plk nnt yg x dpat makan..hihi,tp sebaliknya plk yg berlaku.^-^

Xper,kita hanya mampu merncang,ttp Allahlah sebaik-baik perancang. Mungkin kali ini krg berjaya.tp insyaAllah,bln depan mgkn akan lbh bjaya..

Dikesempatan ini,ana ingin ucapkan tahniah kpd yang berjaya hadir,kerana kita adalah insan terpilih di mana orang lain msh di buai mimpi ketika kita sama2 menjayakan qiamullail jamai’e..alhamdulillah..=)


* jazakillah kak Nani,sbb byk tolong sherah untuk jayakan program yang berjaya dalam ketidak berjayaan ini..ehe!mcm ni la kakak yang baik..=)

1 comment:

marjan_islam said...

Assalamu'alaikum...syira...bgus la buat qiamullail perdana..walaupun jumlahnya x perdana...insyaAllah pahala yg Allah kurniakan Perdana jumlahnya...
ana x g..asif..ada hal...jd fasi kt sekolah....klu x, tringin sgt k g.sggup x balik spatutnya.